Verzekeraars strenger bij schade aan smartphone, tablet en laptop

Zijn uw smartphone, tablet en laptop nog wel goed verzekerd? Veel verzekeraars hebben hun voorwaarden voor schade aan mobiele elektronica binnen de inboedelverzekering namelijk veranderd of doen dit binnenkort.

Nieuws
Datum: 09-07-2019

Kapotte mobieltjes en tablets behoren inmiddels tot de meest geclaimde schades op de inboedelverzekering. Om de premie van de verzekering niet te veel te laten stijgen, zijn de regels bij schade aan mobiele elektronica daarom strenger geworden.

Eigen risico omhoog

Sommige maatschappijen hebben het eigen risico bij schade verhoogd. Opvallend is dat u vaak meer moet betalen als u uw telefoon heeft laten vallen dan wanneer deze is gestolen of als de schade door brand is ontstaan.

Aparte dekking

Andere verzekeraars hebben mobiele elektronica helemaal uit de basis inboedelverzekering gehaald. In dat geval moet u een aanvullende dekking afsluiten voor mobiele elektronica of een aparte verzekering nemen.

Schade onderweg

Als u onderweg een ongelukje hebt met één van uw apparaten, moet uw inboedelverzekering in elk geval een buitenhuisdekking hebben om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen. U kunt er ook voor kiezen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Controleer ook in dat geval of er sprake is van dekking buiten de deur.

Grote verschillen

Ondanks de strengere regels kan de dekking per verzekeraar nog steeds flink verschillen. Zo vergoedt de ene maatschappij de nieuwwaarde, stelt de andere reparatie verplicht als dat mogelijk is en heeft u bij de derde zelf de keuze. Ook de hoogte van het eigen risico kan fors uiteenlopen.

Polis aanpassen?

Omdat de dekkingen en voorwaarden zo enorm kunnen verschillen is het verstandig om de voorwaarden van uw inboedelverzekering weer eens door te nemen. Helemaal nu we onderweg steeds meer duurdere elektronica bij ons hebben.

Wellicht moet u de polis laten aanpassen of is het interessant om over te stappen naar een andere verzekeraar. Als u dat wilt, helpen wij u graag om dit te onderzoeken. Bel of mail ons gerust met uw vraag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.